Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-масовият протест в Габрово тази вечер, жандармерията - в готовност

13 април 2019, 08:33 часа • 2580 прочитания

Най-масовият протест в Габрово заради побоят на ромите над продавач в магазин се очаква тази вечер. Пред БТВ старши комисар Красимир Добрев - директор Дирекция "Жандармерия" - посочи, че в града ще бъдат пренасочени допълнителни екипи от София. Целта е да се успокоят гражданите и да има по-голяма сигурност. Ще бъдат създадени и символични контролно-пропусквателни пунктове, при които ще се проверяват личните документи на присъстващите.

В рамките на вчерашния мирен протест в Габрово при този вид проверки са установени лица, която не носят документи и други - с хладно оръжие и боксове. Тяхната възраст е в между 18 г. и 25 г. Те са били задържани, съставени са им актове, след което са били освободени. "Имаше и 5-6 бомбички, както и няколко факли, но сериозно напрежение и хулигански прояви не се допуснаха", коментира Гаврилов.

Габровци поискаха оставката на кмета си Таня Христова, защото смятат, че тя има вина за случващото се. Припомняме, че на снощните демонстрации жанрадмеристите свалиха щитовете и каските си, за да покажат, че целта им не е да създават напрежение, да успокоят обстановката. Засега няма информация в Габрово тази вечер да пристигнат жители и на други градове. Точно в 09:00 ч. започва и брифинг между полиция и общински власти, които ще коментират разрешаването на проблема.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес