Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

11-годишни деца поискаха от кмета на Трявна скейтпаркът в града да бъде удължен

12 юли 2022, 10:22 часа • 1806 прочитания

Създаването на първите скейтпаркове датира от преди близо половин век, но широка популярност сред подрастващото население съоръженията придобиват едва след началото на 20 век. Днес, на голям интерес сред младото поколение се радва и местният скейтпарк, който е част от т. нар. Етнографски комплекс в Централната градска част на Трявна и ежедневно събира любители скейтбордисти, които надграждат своите умения в правенето на впечатляващи трикове със своите бордове.

Най-изявените скейтбордисти са 11-годишните приятели на Константин Станев, които са сформирали вече своя спортна група по скейтборд и не пропускат възможност да посетят любимото си място в Трявна. Днес момчетата потърсиха съдействие от кмета на Община Трявна за трансформация на съоръжението, като представиха подробен чертеж как искат да изглежда скейтпарка.

“Искаме скейтпаркът да бъде удължен – тук сме показали, според нас, как точно може да стане това и в коя част на съоръжението е необходимо да се направи, защото много обичаме да караме скейтове и тротинетки.” сподели Константин Станев от името на всички деца и увери местния градоначалник, че без каска и лакатници момчетата не отиват на площадката.  

Кметът на Община Трявна поздрави децата за тяхната инициативност и с радост прие предложената от тях идея.

“Нека да направим една съвместна среща на място през следващите дни с главния архитект на Община Трявна и специалиста по строителство и комуникации в Община Трявна, за да обсъдим съответно изготвянето на проект за удължаване на скейтпарка. Ще потърсим финансиране и ще Ви съдействаме с каквото можем!” заяви г-жа Силвия Кръстева.

“Децата са изключително отдадени на спорта, приятели са, споделят общи интереси. Редовно ги водя и на други скейтпаркове из страната, за да могат да правят това, което обичат!” категоричен е бащата на Константин Пламен Станев, който също присъства на срещата с кмета днес.  

Община Трявна ще съдейства на 11-годишните скейтъри и за организиране на местно състезание, което също е сред желанията на инициативните момчета.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес