Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звездите на Реал Мадрид Белингам и Винисиус с престижни награди (ВИДЕО)

30 октомври 2023, 22:58 часа • 2947 прочитания

Първите награди на 67-ата церемония по връчването на "Златната топка" бяха спечелени от звездите на Реал Мадрид Джуд Белингам и Винисиус Жуниор. Полузащитникът е новият носител на трофея "Копа", който се връчва на най-добрия футболист до 21-годишна възраст. Бразилското крило пък заслужи хуманитарната награда "Сократес".

Джуд Белингам е носител на трофея "Копа

Английският национал грабна приза, след като направи впечатляващ сезон за Борусия Дортмунд, а след трансфера си на "Сантиаго Бернабеу" блести. Той е ключов състезател в селекцията на Карло Анчелоти. Белингам е третият англичанин, който печели това отличие, след Уейн Рууни и Рахийм Стърлинг.

ОЩЕ: Мечтан дебют в Ел Класико! Белингам обърна Барса и изстреля Реал на върха (ВИДЕО)

Джуд Белингам Реал Мадрид

Речта на Белингам

“Искам да благодаря на всички от Бирмингам, през Дортмунд и Мадрид, до националния отбор. Благодаря и на моето семейство за подкрепата. В Реал ме посрещнаха по невероятен начин и много мипомагат. Този трофей означава много за мен. Надявам се да продължа да поддържам същото ниво”, заяви Джуд Белингам.

Вини Жуниор в носител на хуманитарната награда "Сократес"

Вини Жуниор в носител на хуманитарната награда "Сократес", защото има своя фондация, която подпомага деца в родината му. Отличен беше и приносът му в борбата с расизма. “Много съм щастлив да спечеля тази награда и по принцип да помагам на моята Бразилия и моя квартал дори. Знам, че мога да помогна за сбъдването на мечтата на някого. Винаги искам да изпращам силно послание срещу расизма. Всички могат да помогнат в тази битка. Много съм тъжен, че говорим за това като проблем във футбола”, заяви бразилецът.

ОЩЕ ЗА СОКРАТЕС: Докторът футболист, който поведе Бразилия към демокрация

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес