Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звезда на Милан отказал двойно по-висока заплата, за да остане на „Сан Сиро“

01 февруари 2023, 15:18 часа • 1301 прочитания

Един от основните футболисти на Милан Оливие Жиру демонстрира лоялността си към италианския гранд. Френският национал е отказал двойно по-голяма заплата, за да остане на „Сан Сиро“. Нападателят има договор с „росонерите“ до лятото, но реши да продължи да носи екипа на тима.

Италианските медии съобщиха, че в последните дни на зимния трансферен прозорец Жиру е получил предложение да премине в Евертън, където да получава по 8,5 милиона евро на сезон. Това е повече от два пъти по-голямо възнаграждение от това, което взима в момента в Милан. Французинът се разписва срещу 3,5 млн.

Жиру обаче категорично е отказал да се завръща на Острова, където преди години защитава цветовете на Арсенал и Челси. Причината е, че той иска да поднови договора си с Милан за още един сезон. Очаква се в близките дни ръководството на клуба да се задейства и да му предложи контракт до лятото на 2024-та, когато той ще е вече на 38 години.

Оливие Жиру пристигна в Милан от Челси през лятото на 2021-ва. До момента той има 64 мача за „росонерите“ във всички турнири, в които е реализирал 24 попадения. Той дори стана шампион на Италия през сезон 2021/22.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес