Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради Шампионска лига: Челси орязва заплатите на играчите с 30 процента

19 април 2023, 17:03 часа • 1228 прочитания

Ръководството на Челси възнамерява да ореже заплатите на играчите с 30 процента през следващия сезон. Това съобщи английското издание „Дейли Мейл“. Според информациите крайната мярка ще бъде взета, заради провала на лондончани в опита им да се класират за Шампионска лига през следващия сезон.

„Сините“ се представят много слабо през настоящата кампания, като са на 11-та позиция във Висшата лига с едва 39 точки. Четвъртият Нюкасъл е с 56. Именно това е последната позиция даваща право на участие в най-комерсиалния турнир.

Според информацията на „Дейли Мейл“ новото ръководство на клуба, в лицето на Тод Боели и неговите партньори, е предприело съвсем нов начин за управление. Става въпрос за възнагражденията на играчите, които зависят предимно от участието им в Шампионска лига. Заради провала през този сезон всички новопривлечени футболисти, както и тези подписали нови договори, имат в контрактите си клауза, която позволява на шефовете да орежат заплатите им с 30 процента.

Тод Боели

От изданието допълват, че в договорите също така има заложени клаузи вдигащи възнагражденията с близо 50%, ако Челси играе в Шампионска лига. Това е коренно различен начин на управление на клуба от този на Роман Абрамович, при когото заплатите бяха фиксирани, а играчите взимаха бонуси за постигнати резултати.

Вчера пък Челси изхвърча от тазгодишното издание на Шампионска лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес