Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради халф на ЦСКА: ФИФА спря трансферите на колумбийски тим

26 май 2023, 10:07 часа • 1669 прочитания

Световната футболна централа ФИФА спря трансферите на колумбийския Онсе Калдас. Причината е, че клубът дължи пари на венецуелския Монагас за трансфера на Марселино Кареасо в ЦСКА. Както е известно 23-годишният полузащитник премина на „Армията“ през септември 2022-ра.

Тогава „червените“ платиха около 100 хиляди евро на Онсе Калдас за правата на футболиста. Сега се оказа, че колумбийците е трябвало да преведат 30% от сумата на бившия отбор на Марселино Кареасо на Монагас. Това обаче така и не се е случило и венецуелците са се жалвали на ФИФА.

От световната централа са взели мерки и са спрели трансферите на Онсе Калдас. Санкцията ще остане в сила, докато колумбийците не се издължат. Според медиите в Колумбия сумата не е голяма и се очаква скоро да бъде покрита от Онсе Калдас.

Откакто пристигна на стадион „Българска армия“ Марселино Кареасо се превърна в един от важните футболисти в състава на Саша Илич. До момента полузащитникът има 23 мача във всички турнири. В тях той се е отчел с три попадения и е направил 6 асистенции.

Днес пък стана ясно, че ЦСКА ще изпрати Стойчо Стоилов да гледа футболисти в Южна Америка.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес