Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В шоу с марка Мбапе: Франция отново срази Нидерландия и е на Евро 2024 (ВИДЕО)

13 октомври 2023, 23:47 часа • 3840 прочитания

Франция официално се класира за Европейското първенство в Германия през 2024 година. "Петлите" подчиниха Нидерландия с 2:1 при визитата си на "Йохан Кройф Арена" в голямото дерби от квалификационната група "B". Суперзвездата на ПСЖ Килиан Мбапе бе над всички и вкара по едно попадение във всяко полувреме, като второто бе изключително красиво. Почетният гол за домакините реализира Куилиндши Хартман в 83-тата минута.

Франция се класира за Евро 2024

Така селекцията на Дидие Дешан остава непобедена на върха с 18 точки и математички си осигури участие на Евро 2024. "Лалетата", които не успяха да си отмъстят за загубата в първия сблъсък между двата отбора, са трети с 9 пункта и мач по-малко от тимовете пред тях.

OЩЕ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ: Испания си отмъсти на Шотландия, преродена Турция удари Хърватия (ВИДЕО)

Франция Килиан Мбапе Антони Гризман

Мбапе откри, опасности пред двете врати

Мбапе откри резултата още в седмата минута, засичайки от въздуха центриране на Жонатан Клос. Момчетата на Роналд Куман се активизираха след средата на първата част. С пропуски се отчетоха Джоуи Ферман, Шави Симонс и Куилиндши Хартман. Стражът на французите Майк Менян пък направи няколко хубави спасявания. Гостите отговориха чрез опасни положения пред Ибрахима Конате и Орелиан Чуамени.

Прекрасен гол от Килиан Мбапе, но Нидерландия върна интригата

В 53-тата минута Килиан Мбапе демонстрира своята класа с прекрасен шут от границата на наказателното поле за 0:2. По-късно гол на Донийл Мален от Нидерландия пък бе отменен заради тънка засада. В 83-тата минута Хартман върна интригата, възползвайки се от асистенция на Стивън Бергюс. До края Мбапе нацели греда.

ОЩЕ: 246 дни до ЕВРО 2024: Турция е окрилена и приземена от инфарктни голове в края (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес