Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Манчестър поискаха Мойс да бъде уволнен

10 февруари 2014, 16:02 часа • 28789 прочитания

Манчестър се обърна срещу мениджъра на Юнайтед Дейвид Мойс. След поредната плачевна издънка – 2:2 срещу последния Фулъм на "Олд Трафорд", официозът в града Manchester Evening News изрева: "Съжаляваме, Мойс, но така просто не става". Водещото заглавие на последната страница на вестника също призовава за раздяла с мениджъра: "Няма ли някога кошмарът Мойс да свърши?"

Самият треньор, който получи прякора Избрания, след като зае мястото на легендарния сър Алекс Фъргюсън, призна след резила с Фулъм, че "момчетата му са с омекнали мозъци", а също и че не си е представял колко тежко ще бъде на Юнайтед след оттеглянето на Фърги.

За първи път обаче някой открито се обявява срещу Мойс. Досега и феновете, и пресата на Острова, бяха благосклонни към треньора на "червените дяволи", въпреки жестоката катастрофа. Юнайтед отпадна от двете Купи в Англия, едва крета в първенството, а в Шампионската лига има на първи поглед преодолим съперник на 1/8-финалите – гръцкия Олимпиакос.

В същото време Daily Mail хвърля част от вината за хикса с Фулъм върху звездите на действащия шампион – Уейн Рууни и Робин ван Перси. Националите на Англия и Холандия бяха на терена на "Олд Трафорд" през всичките 90 минути, но за целия мач си размениха едва шест (6) подавания. Рууни даде само два паса на Ван Перси, като единият беше при изпълнение на център. Холандецът пък бе по-щедър – той намери съотборника си цели четири пъти. Отново – едно от подаванията беше от център. За целия двубой отборът на Юнайтед направи общо 649 паса, което означава, че взаимодействието между Рууни и Ван Перси е по-малко от 1% от всички подавания на тима.

Най-комичното е, че точно преди месец холандският нападател заяви, че партньорството му с Уейн ще изведе Юнайтед от бездънната яма.

"Играем ли заедно, ставаме много по-силни. Както и в спорта, така и в живота, колективните усилия винаги носят по-добри резултати. С Уейн може да станем все по-добри, а това е от полза за целия отбор", заяви Ван Перси.

В сряда, 12 февруари, Юнайтед гостува на третия в класирането в Арсенал. Поражение на "Емирейтс" може съвсем да разклати стола на Мойс. Ако Рууни и Ван Перси искат да помогнат на мениджъра си, със сигурност ще трябва да си подават, повече отколкото срещу Фулъм. И по възможност – да не е само от изпълнения на център.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес