Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юнайтед днес ще гони само победа срещу Тотнъм

01 декември 2013, 11:47 часа • 13691 прочитания

Днес “Тотнъм” и “Манчестър Юнайтед” излизат един срещу друг от 14.00 часа българско време, като и за двата отбора победата е изключително наложителна. В момента тимът на “шпорите” е в лоша серия от две поредни поражения във Висшата лига, като последното бе тоталният разгром от “Манчестър Сити” с 6:0. “Тотнъм” заема 9-та позиция в класирането с 20т. актив.

На противоположната страна са “червените дяволи”, чиято игра в последно време започна да дава по-добри резултати. Те не познават победата в последните си шест двубоя, но след позорното равенство с “Кардиф”, днес Мойс ще иска максимума от момчетата си вземане на трите точки от “шпорите”. За тима на “Юнайтед” от контузии са възстановени Робин Ван Перси и Видич, които се очаква да бъдат титуляри. В двубоя евентуално ще вземе участие и лятното попълнение Фелаини, както и Райън Гигс, които “чукна” кръгъл, 40-годишен,  юбилей.

Статистиката сочи, че “шпорите” са спечелили само една от последните 24 срещи между двата клуба във Висшата лига, която е била като гост. На домашен терен те са отбелязали само 6 гола на “Юнайтед” в последните 11 мача между тях. Робин Ван Перси пък е отбелязал шест  попадения и е асистирал за още пет срещу “шпорите”  в последните осем срещи, в които е играл срещу тях.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес