Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уест Хям и Фиорентина ще определят шампиона в Лигата на конференциите (ВИДЕО)

19 май 2023, 01:24 часа • 1692 прочитания

Уест Хям и Фиорентина ще определят шампиона в Лигата на конференциите. "Чуковете" отстраниха АЗ Алкмар с общ резултат 3:1 и стигнаха до първи финал в европейските клубни турнири от 47 години. "Виолетовите" пък елиминираха Базел след много драма и гол в продълженията в реванша от 1/2-финалите на надпреварата.

ПЪРВИТЕ МАЧОВЕ: Два обрата доближиха Базел и Уест Хем до финал в Лигата на конференциите (ВИДЕО)

Уест Хям постигна убедителна втора победа

Тимът на Дейвид Мойс надви нидерландския отбор с минималното 1:0 като гост във втората полуфинална среша в третия по сила европейски турнир Лига на конференциите. В герой за Уест Хям се превърна Пабло Форналс с попадението си в самия край, оформяйки общ резултат от двете срещи 3:1. 

Гол в 129-ата минута прати Фиорентина на финал

Фиорентина се класира за пети път в историята си на финал в европейските клубни турнири, след като спечели с 3:1 реванша от 1/2-финалите на надпреварата срещу Базел. В редовното време Николас Гонсалес се разписа на два пъти за италианците, а Зеки Амдуни вкара за домакините от Швейцария, което значеше само едно-продължения. В 129-тата минута появилият се на терена в 106-тата минута Барак реализира и прати "виолетовите" на финал.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес