Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция надви Армения в напрегнат мач, Швейцария разпердушини Беларус (ВИДЕО)

25 март 2023, 21:04 часа • 2745 прочитания

Турция обърна Армения и постигна ценен успех в първия си мач от квалификациите за ЕВРО 2024. В среща от група "D" южната ни съседка надделя с 2:1 като гост. Озан Кабак си отбеляза автогол в 10-ата минута, но Оркан Кьокчю изравни. Керем Актюркоглу донесе победата за своя тим с попадение в 64-тата минута.  

Двубоят бе по-специален за двете страни от историческа гледна точка. Напрежението се усети още преди началото му, когато химнът на Турция бе бурно освиркан от зрителите на стадион "Вазген Саркисян" в Ереван. Възпитаниците на Щефан Кунц стартираха лошо сблъсъка. Кабак не се ориентира при едно центриране отдясно и имаше нещастието да вкара топката в собствената си врата.

ОЩЕ: Футболът не е просто игра: Турски фенове с възхитителен жест (ВИДЕО)

Гостите демонстрираха характер и възстановиха паритета в 34-тата минута с хубав изстрел по диагонал на Кьокчю. През втората част положения имаше и пред двете врати. Все пак турците осъществиха пълен обрат. Актюркоглу бе изведен зад отбраната след бързо изпълнен фал и преодоля Брегларян, за да оформи крайното 1:2.

Швейцария прегази Беларус като гост

Швейцария размаза Беларус в сблъсък от евроквалификациите с 5:0. Мачът се проведе в Нови Сад (Сърбия) поради наказанието на източноевропейската държава, която подпомага Русия във войната с Украйна. Ренато Щефен отбеляза хеттрик за “кръстоносците” през първото полувреме, а след почивката капитанът Гранит Джака и Зеки Амдуни също се разписаха. Футболистите на селекционера Мурат Якин оглавиха група "I". В другата среща от същия поток Израел и Косово завършиха 1:1.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес