Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорско "влакче" по върховете на Серия А: Ювентус наема бивш играч на Интер

05 юни 2024, 16:44 часа • 1324 прочитания

Няколко водещи отбора в Серия А ще сменят своите треньори. Ювентус ще наеме досегашния наставник на Болоня Тиаго Мота. От своя страна тазгодишната сензация в "Калчото" ще привлече вече бившия предводител на Фиорентина Винченцо Италиано, който бе заменен начело на "виолетовите" от Рафаеле Паладино.

Тиаго Мота наследява Масимилиано Алегри в Ювентус

Безпогрешното гуру на трансферни новини Фабрицио Романо съобщи, че Мота ще подпише договор с клуба от Торино до края на сезон 2026-2027. Очаква се това да стане официално най-късно в първите дни на следващата седмица. 41-годишният бразилец ще наследи Масимилиано Алегри на поста.

ОЩЕ: "Нова глава в историята": Антонио Конте се завръща в Серия А

Мота вече има заместник в Болоня

Южноамериканецът е водил още Дженоа и Специя  до момента. Като футболист той защитава цветовете на Барселона, Атлетико Мадрид, Дженоа, Интер и Пари Сен Жермен. Ръководството на Болоня пък вече договори кой да замени Тиаго Мота.

Бившият треньор на Монца поема Фиорентина

Това ще бъде Винченцо Италиано, под чиито наставления "хрътките" ще се подвизават в Шампионска лига. Специалистът се раздели с Фиорентина, а "виолетовите" вече обявиха името на новия си треньор. Досегашният наставник на Монца Рафаеле Паладино ще води "Ла Виола". Договорът му е за две години, като в споразумението е включена и възможност за продължаване за още един сезон.

ОЩЕ: Геният от Груляско и неговата „Богиня“, които пренаписаха футболната история

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес