Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свърши се: Килиан Мбапе официално е в Реал Мадрид (ВИДЕО)

03 юни 2024, 21:49 часа • 664 прочитания

Трансферната сага около суперзвездата на световния футбол Килиан Мбапе видя своя край. Френският талант официално се присъедини към 15-кратния носител на Шампионска лига Реал Мадрид. От "белия балет" обявиха, че нападателят е подписал договор за пет сезона.

Килиан Мбапе е във върхова форма

25-годишният Мбапе пристига в испанската столица като свободен агент от Пари Сен Жермен. Той приключи най-резултатния си сезон с "принцовете" (44 попадения) и стана голмайстор на френската Лига 1 за шести пореден път, разписвайки се 27 пъти.

ОЩЕ: 97% успеваемост и 6-та Шампионска лига: Тони Кроос приключи на върха на клубния футбол

Как от Реал Мадрид представиха Килиан Мбапе?

"Подсилихме се с ефектен нападател, капитан на отбора на Франция, с който стана световен шампион през 2018 година и спечели Лигата на нациите през 2021 година. Килиан Мбапе е най-добрият голмайстор на Пари Сен Жермен за всички времена с 256 гола. Мбапе спечели Лига 1, Купата и Суперкупата на Франция през изминалия сезон. За седем години във френския клуб той спечели 17 трофея", написаха от Реал Мадрид на официалния си уебсайт.

Кога представят Килиан Мбапе?

Настоящият договор на френския футболист с парижани изтича на 30 юни, но нападателят ще бъде представен от "лос меренгес" преди да се присъедини към подготовката на националния тим на Франция за Европейското първенство в Германия.

ОЩЕ: 15 дни до ЕВРО 2024: Най-добрите 11, които няма да играят на Евро 2024

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес