Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоичков попилява звезда на Барса: В моята ера щеше да ми лъскаш бутоните! (ВИДЕО)

02 август 2023, 13:07 часа • 8292 прочитания

Френският нападател Усман Дембеле окончателно напусна Барселона, а това даде повод на социалните мрежи да припомнят култово изказване на легендарния Христо Стоичков по негов адрес. В телевизионния ефир на TUDN през 2022-ра Камата се обърна директно към Дембеле, за да му каже, че за 4 години и половина не е направил нищо, заблуждавайки хората, че може да играе футбол, а също така не е уважавал историята на клуба.

Христо Стоичков съсипа от критики Усман Дембеле

"4 години и половина с Дембеле. 20 пълни мача за 4 години и половина. В моята ера щеше да ми лъскаш бутоните. Контузен в 108 мача. 18 гола и 16 асистенции. 140 милиона плюс бонуси", започва Христо Стоичков, правейки анализ на кариерата на Дембеле в Барса преди година.

Усман Дембеле

Дембеле така и не разбра какво е Барселона

"Аз постоянно изучавах какво е Барселона - научих за ерата "Кубала", ерата на Караско, на Ханс Кранкъл, на Линекер, на Хосе Мария Бакеро, на Хулио Салинас, на Алесанко. Знаех историята на Барселона. А ти (Дембеле) никога не разбра какво е Барселона", продължава Камата.

Заблуди ли Дембеле света, че може да играе футбол?

"Христо Стоичков ти го казва това: Ако не искаш да останеш в Барселона, поне не обиждай емблемата. Остави си фланелката и кажи: "Дами и господа, напускам, благодаря ви за тези 4 години и половина". Ти заблуждаваше хората, че можеш да играеш футбол. Защото аз съм играл на твоята позиция, а ти никога не си направи труда да научиш кои футболисти са играли там", казва още Стоичков.

Острите думи на Стоичков към Дембеле гледайте във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес