Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Словакия и Румъния завъртяха „братски“ хикс и продължават напред на Евро 2024 (ВИДЕО)

26 юни 2024, 20:56 часа • 3221 прочитания

Националните отбори на Словакия и Румъния се класираха за елиминационната фаза на Европейското първенство по футбол, след като направиха равенство 1:1 в мача помежду си от група „E“ на надпреварата. Благодарение на точката и двата отбора си гарантираха, че ще участват на 1/8-финалите на Евро 2024.

Двата тима си размениха по един гол преди почивката

Словакия стартира по-агресивно срещата и набързо създаде няколко положения пред врата на съперника, които обаче не успя да реализира. В 11-ата минута Румъния бе близо до гол, но ударът на Рацу бе отразен от Дубравка.

ОЩЕ: Неотложно: Звезда на Англия напусна Евро 2024

Словаците отговориха с много опасен изстрел на Хараслин, който обаче мина покрай левия страничен стълб на Румъния. В средата на първата част тимът на Франческо Калцона най-накрая поведе. Юрай Куцка намери отлично Ондрей Дуда на добра позиция и той реализира за 1:0.

Радостта на Словакия обаче трая едва десетина минути, тъй като в 35-ата румънците изравниха след точно изпълнение на дузпа на Разван Марин. Наказателният удар бе даден за нарушение на Ханцко срещу Хаджи.

ОЩЕ: ВАР и Левандовски са лошите герои във филма "Завръщането на маскираната костенурка" (ВИДЕО)

След почивката също имаше опасни положения

След почивката словаците вдигнаха оборотите и стигнаха до добро положение, но ударът на Хараслин бе отразен от Ница. Малко по-късно румънците отговориха с много опасен изстрел на Марин, който бе спасен от Дубравка. При добавката Драгуш стреля силно, но покрай вратата.

До края на срещата двата тима си размениха по още няколко добри ситуации, които обаче така и не доведоха до попадение. В крайна сметка Словакия и Румъния трябваше да се задоволят с равенство.

В другия мач от групата Белгия и Украйна направиха равенство 0:0, което означава, че украинците напускат надпревара.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес