Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сити излезе начело, с Евертън подгряха за Локо - Славия

03 май 2014, 21:52 часа • 11285 прочитания

Манчестър Сити излезе начело в Премиършип два кръга преди края на сезона. "Гражданите" спечелиха с 3:2 гостуването си на Евертън и изместиха Ливърпул от върха. Двата тима са с равни точки, но Сити има по-добра голова разлика. Така, ако спечели двата си мача до края на сезона, то Сити ще е шампион за четвърти път в историята.

Днешният мач бе чудесна прелюдия към утрешния от "А" група между Локомотив (София) и Славия. На "Гудисън Парк" домакините се вслушаха в съвета на феновете си и не помогнаха на градския съперник Ливърпул в битката за титлата. Достатъчен за да обрисува мача е само един факт от статистиката - за 97 минути игра Евертън извърши едно нарушение!

За да не е прекалено очевидно какво се случва, двата тима разиграха интересен сценарий в течение на мача. В 11-ата минута домакините поведоха с гол на Рос Баркли. Младокът изстреля невероятен удар, който очевидно не очакваше, че ще попадне в целта - 1:0 за Евертън. В 22-ата минута защитата на Евертън направи шпалир на Серхио Агуеро и той без проблем изравни. Един Дзеко в 43-ата минута вкара втория гол пред очите на излязлата за следобедна разходка в Стенли парк защита на Евертън. Сити водеше, а бе без Давид Силва и контузилия се в течение на мача Серхио Агуеро.

В началото на второто полувреме Един Дзеко отбеляза още един скандален гол отблизо за 1:3. Евертън без да иска вкара още един гол чрез Ромелу Лукаку в 65-ата минута. Белгиецът се разписа с летящ плонж с глава отблизо. Мануел Пелегрини извади от игра Яя Туре и Сити бе в състав, който в нормален мач нямаше да представлява трудност за Евертън. До края на двубоя "карамелите" обаче си подаваха по ширината на терена и в братски дух приключиха "напечената" среща със загуба от Сити - 2:3.

Евертън остава на пета позиция с четири точки пасив от Арсенал и мач повече. "Карамелите" абдикираха както от днешния мач, така и от битката за място в Шампионската лига.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес