Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симеоне скочи на симулантите в Барселона

02 април 2014, 11:27 часа • 5533 прочитания

Диего Симеоне стана поредният треньор, който се оплака от симулациите на футболистите на Барселона. Аржентинецът не подложи под съмнение големия талант на Неймар, но добави, че бразилският национал пада на земята прекалено лесно. По време вчерашния сблъсък между неговия Атлетико и "каталунците" (1:1), специалистът размаха ръка към Неймар, твърдейки че нападателят на Барселона се е строполил на земята доста театрално.

"Симулацията е част от неговата игра, както и при Алексис Санчес, на когото бях треньор в Ривър Плейт. Тази част от играта не помага на футболистите”, заяви Симеоне.

Специалистът не пропусна да похвали своя халф Диего Рибас след страхотния му изстрел, след който Атлетико поведе в резултата. Но основата заслуга за добрия турнирен резултат носи целият отбор, призна Симеоне. Според него футболистите му са свършили великолепна работа, в мач в който са срещнали отбор с различен стил на игра.

„Диего Рибас изигра страхотен мач и аз се радвам за неговия гол”, каза Симеоне на репортерите относно футболистът, който замени звездата на тима Диего Коща. „Рибас имаше нужда от този гол, както и целият отбор”, категоричен бе аржентинският специалист.

Играчите на Атлетико получиха шест жълти картона в мача, но основният проблем за отбора остава контузията на голмайстора на тима Диего Коща.

„Нека да изчакаме какво ще покажат тестовете и тогава ще мислим как ще се справим без него. Междувременно разполагаме с Гарсия, Вия и Адриан. Аз обичам да се изправям срещу Барселона, защото така ние се учим и развиваме като отбор. Радвам се от усилията на тима, които доведоха до добър резултат, но все още нищо не е решено. Реваншът ще е тежък и вълнуващ” – заключи специалистът.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес