Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шоу на Де Бройне: Сити взе скалпа на Нюкасъл в голов трилър с брилянтни изпълнения (ВИДЕО)

13 януари 2024, 21:31 часа • 3386 прочитания

Манчестър Сити постигна инфарктна победа с 3:2 при визитата си на Нюкасъл в двубой от 21-вия кръг на Висшата лига. В герой за "гражданите" се превърна появилият се като резервa Кевин Де Бройне. Белгиецът се отчете с изравнителен гол и асистенция за попадението на Оскар Боб в добавеното време на мача, донесло ценните три точки.

Преди това Бернардо Силва откри резултата с фамозно изпълнение. До края на първото полувреме обаче Александър Исак и Антъни Гордън отбелязаха за пълния обрат на "свраките". Така отборът на Пеп Гуардиола се върна на второто място с 43 пункта - на 2 от лидера Ливърпул. Нюкасъл от своя страна задълбочи кризата си и заема десетата позиция с 29 точки. 

ОЩЕ ОТ ВИСШАТА ЛИГА: Дузпа донесе трудна победа на Челси срещу Фулъм (ВИДЕО)

Пас към миналото

Ранен гол бе отменен, Едерсон се контузи

Срещата на “Сейнт Джеймсис Парк” стартира в много високо темпо. Възпитаниците на Еди Хау упражниха домакински натиск в началото, който бе ознаменуван от попадение. То обаче не бе зачетено заради засада. В осмата минута от срещата стражът на гостите Едерсон бе принудително заменен от Стефан Ортега.

Силва вкара гол красавец, но Нюкасъл обърна

Опасности валяха и пред двете врати. Стигна се до 26-ата минута, в която Силва откри резултата с гол красавец. Той матира Мартин Дубравка с пета. Само 10 по-късно Исак възстанови паритета с прекрасен шут, а 120 секунди след това пълният обрат беше факт. Гордън разстреля Ортега за 2:1. Малко преди почивката Исак пропусна сам срещу вратаря.

Геният на Кевин Де Бройне завзе "Сейнт Джеймсис Парк"

През втората част "гражданите" взеха нещата в свои ръце. Стражът на Нюкасъл се справяше с набезите на съперника, докато под светлината на прожекторите не попадна Де Бройне. В 74-тата минута появилият се 5 по-рано от скамейката белгиец изравни резултата с удар от границата на наказателното поле. В първата минута от добавеното време на срещата той асистира на друга резерва - Боб, който донесе победата на своя тим.

ОЩЕ: ФА Къп: Манчестър Сити преподава, Илия Груев с цял мач при класика на Лийдс (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес