Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сборная през очите на американците

26 май 2014, 11:51 часа • 10141 прочитания

Ето как журналистите от ESPN видяха националния отбор по футбол на Русия в предстоящото световно първенство в Бразилия. Те не спестяват нищо и разказват за всичко, което знаят и мислят за Сборная.

Русия не е участвала на Мондиал 12 години, а през 2002 г. приключи още в груповата фаза. Впрочем достигането на Сборная до Мондиала в Бразилия не трябва да се счита за изненада Цялата работа е в това, че Фабио Капело е провел добър тренировъчно състезател цикъл със своя екип, а играчите му се почувствали по значими за изливането на милиони рубли в руската Премиер лига.

Капело както много от треньорите на старата италианска школа е прагматик. Тук не трябва да се говори за футболна философия или настройка на игровия стил, както може да се чуе в Испания и Холандия. Италианецът сглобява отбора с футболистите, които има на разположение, толкова ефективно колкото е възможно. В сегашния вариант Русия има силна вариативна тройка в средната линия и бърза и рязка тройка отпред. Ядрото на Сборная е от вътрешното първенство, предимно с играчи от ЦСКА и Зенит. Такива като Игор Акинфеев, Сергей Игнашевич, Роман Широков и Александър кержаков.

Евентуален състав

ESPN подозира ориентировъчния състав на руския нациотален тим и постовете (4:3:3) Акинфеев Козлов, В. Березуцкий, Игнашеви , Д. Комбаров – Файзулин, Глушаков, Широков –Дзагоев, Кержаков, Кокорин. Без Денисов и с Дзагоев.

Историята

Мондиала е първият световен форум, на който ще участва Пусия от 2002 г.. Първият световен шампионат за СССР е през 1958 г. Той полага началото на четири последователни силни представяния на Съветите стиган до четвъртфинал в три от участията си (1958, 1962 и 1970) и станали четвърти през 1966 г.

Как стигна Сборная до Бразилия

Сформирания гръбнак издържа на целия групов цикъл и резултатът се оказа впечатляващ. В европейската група F Русия записа 7 победи, един равен и две загуби. И така с 22 точки, с една повече от фаворита Португалия Сборная си осигури визи за Бразилия. Всъщност с доброто представяне в мачовете от груповата фаза руските футболисти изкупиха греховете си от предишните поражения. Мачът срещу Португалия помогна на Сборная да прогони демоните, които ги измъчваха от 2004 г., загубата с 1:7 в Лисабон охлади надеждите им да участват на световното първенство през 2006 г., а мачът бе наречен „Нощта на позора”.

Цифрите говорят

Изчисляването националната фенска страст се основава на това колко Русия плаща на селекционера си. От това зависи каква ще е посещаемостта на мачовете на националния тим и самата игра на футболистите. Русия е на 16-то място в класацията на ESPN. Заплатата на Фабио Капело стига до 10,7 млн. щатски долара (с доход на глава от населението от 14 000 долара). По време на мачове мяста се запълват 51.9%. Данните са на ФИФА. Русия е в група H с отборите на Белгия, Алжир и Южна Корея.

Най-важният играч в селекцията на Капело

Ако Русия успее да се справи с Белгия , Корея и Алжир , почти сигурно е, че това няма да бъде без един познат, един чудесен играч, но доста труден характер - Широков . 32 -годишният халф , който е изпратен под заем от "Зенит " в "Краснодар", заради разногласия с треньора си. Той е един от тези, който няма да изглади ъглите, за да избегнете конфликти. Роман Широков има ужасен характер, като на Джоуи Бартън, но е изключителен талант и известен със своите скандали на терена.

Той обижда противниковите играчи и съдии. Охотно споделя своите възгледи в Twitter. И въпреки всичка блести на терена като футболна гениалност. Той има цялата физика и визия на съвременния халф, има нюх към отбелязването на гол и елегантен дрибъл. Всичко това е Широков.

Колко далеч ще стигне Русия в Бразилия

Според експерта Стив Макнаман Сборная със сигурност ще играе на 1/8 финал. Засега 73,4% смятат, че на първо място в групата ще е Белгия, а 68,6% отреждат второто на Русия.

Естествено движещата сила на игрището са играчите. Но с треньор като Фабио Капело те имат предимство пред съперниците. Защото Сборная ще се възползва и от голямото влияние на италианският селекционер върху другите отбори.

Той организира тактиката спрямо съперника, а основното за него е защита, защита и пак защита. В неговия тим няма голям избор на и затова той е изградил специфична структурата на тима и играта да е най-ефективна в съставните й части.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес