Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самуел Ето'о наниза хеттрик и потопи Манчестър Юнайтед

19 януари 2014, 19:50 часа • 26337 прочитания

В дербито на 22-ия кръг на Висшата лига на Англия отборът на „Челси” победи убедително „Манчестър Юнайтед” с 3:1 и запази третото си място във временното класиране на само 2 точки зад лидера „Арсенал” и на една зад „Манчестър Сити”. „Юнайтед” пък е вече на 15 точки зад „топчиите”, на седмо място и опасността да не се класира за Шампионската лига догодина става все по-голяма.

Мачът започна сравнително спокойно, като впечатление правеше, че в състава на „Челси” не намериха място както Фернандо Торес, така и Хуан Мата. Всъщност в началото „Юнайтед” натисна повече и създаде напрежение в синята защита, но до гол не се стигна.

Гол падна в 16-тата минута, когато старата лисица Самуел Ето’о порази вратата на Давид Де Хеа. Той добре финтира при пробив отдясно, стреля с левия крак от границата на наказателното поле, топката рикошира леко в крака на Майкъл Карик и стана неспасяема за испанския вратар на „Юнайтед” – 1:0.

След гола играта се поизостри, като главни действащи лица на терена станаха белгийците Еден Азар от „Челси” и Аднан Янузай от „Юнайтед”, които направиха няколко много опасни пробива по крилата, завършили с добри прострелни подавания в наказателното поле, но съотборниците им не успяха да се възползват. Особено голям пропуск направи Дани Уелбек, който от точката на дузпата не можа да вкара след като Сезар Аспиликуета го подпря здраво и с право „червените дяволи” претендираха за дузпа. В самия край на полувремето Оскар можеше да вкара красив гол със странична ножица, но за щастие на Де Хеа не уцели добре топката.

И когато всички очакваха края на полувремето, Ето’о ужили за втори път „Юнайтед”. Това стана след корнер, при който Уилям овладя топката към центъра на терена, изведе отдясно Гари Кейхил, а той пусна кълбото на останалия сам в малкото наказателно поле камерунец, който не прости на Де Хеа – 2:0.

Началото на второто полувреме изкара наяве пълния крах на „Манчестър Юнайтед” – Ето’о записа хеттрик. Това стана след изпълнение на корнер, удар с глава на Кейхил, спасен от Де Хеа, но защитата в червено остави камерунеца на метър пред голлинията и той спокойно довкара топката – 3:0.

Голът практически прекърши „Юнайтед” и макар „червените дяволи” да атакуваха, те го правеха механично. Над 30 минути единствената опасност за Петер Чех беше една върната топка, която той задържа майсторски и излъга скочилия му на шпагат Хавиер Ернандес. Мексиканецът обаче показа, че е чистокръвен голмайстор и наказа Чех в 78-та минута след комбинация между Дани Уелбек и Фил Джоунс – 3:1.

Надеждата се върна в редиците на „Юнайтед” и те тръгнаха в атака, но времето беше твърде малко, а и определено „Челси” беше отборът, който показа повече класа. Все пак имаше достатъчно време Неманя Видич да си изкара директен червен картон за груб фаул срещу Еден Азар. А веднага след това Рафаел влезе още по-грубо, с двата крака напред, на Гари Кейхил, но за щастие не го уцели, а съдията учудващо не го изгони.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес