Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румъния се подигра с Украйна в първия им мач на Евро 2024 (ВИДЕО)

17 юни 2024, 17:54 часа • 3554 прочитания

Националният отбор на Румъния стартира с убедителна победа участието си на Европейското първенство по футбол в Германия. Северните ни съседи се наложиха с класическото 3:0 над състава на Украйна. Румънците бяха много по-добрия отбор и логично стигнаха до успеха, който обаче дойде и след няколко много сериозни грешки на стража на украинците Андрий Лунин.

Румъния стартира много добре срещата 

В началните минути на срещата двата тима пробваха да създадат нещо по-опасно пред вратата на съперника, но безуспешно. Все пак след около половин час игра Румъния поведе. След много груба грешка на украинската защита топката попадна в Никулае Станчу, който с много красив удар от границата на наказателното поле матира Лунин.

Украйна се опита да отговори на предизвикателството, но Мудрик на два пъти не успя да се разпише. Вместо това в 39-ата минута Румъния бе много близо до втори гол. Ударът на Станчу директно от корнер обаче срещна напречната гредата на вратата.

След почивката румънците вкараха още два гола 

Румъния стартира по отличен начин второто полувреме. Още в 53-ата минута тимът реализира втори гол. Разван Марин стреля силно от разстояние като Лунин плонжира да избие, но топката мина под ръката му и влезе в мрежата.

Само 4 минути по-късно румънците направиха преднината си класическа. Ман намери по отличен начин Денис Драгуш, който от близко разстояние матира за трети път Лунин. До края на срещата повече попадения на паднаха и Румъния се поздрави с успеха.

Важна победа

Победата бе много важна за отбора на Румъния, който с успеха си направи голяма крачка към класиране в следващата фаза на турнира. Освен северните ни съседи и Украйна в група "Е" са още тимовете на Белгия и Словакия, които играят по-късно тази вечер.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес