Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роналдо определи трима от Реал и един от Барселона като фаворити за "Златната топка"

11 септември 2024, 16:28 часа • 1055 прочитания

Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо назова петимата играчи, които според него са сигурни бъдещи носители на престижната награда "Златна топка", като звезди на Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Сити са предопределени да наследят него и Лионел Меси.

Фаворитите на Роналдо за "Златната топка" 

Годишната награда "Златна топка", с която се избира най-добрият футболист, е доминирана от Роналдо и Меси през последните 15 години, като двамата са печелили трофея цели 13 пъти. Бившата суперзвезда на Реал Мадрид Роналдо има 5 награди, а настоящият носител Меси е печелил приза рекордните 8 пъти. За първи път от 2008 г. насам обаче в списъка с 30-те номинирани играчи няма нито Роналдо, нито Меси. Тоест със сигурност през 2024 година трофеят ще бъде вдигнат от ново име.

В новия си канал в YouTube Роналдо не се поколеба и посочи двойката на Реал Мадрид - Килиан Мбапе и Джуд Белингам като бъдещи победители, като същевременно смята, че и детето-чудо на Барселона Ламин Ямал може да спечели наградата един ден. Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд беше единственият човек, който попадна в списъка от Висшата лига.

Реал Мадрид

Роналдо определи Винисиус за тазгодишния победител

Роналдо обсъждаше темата заедно с бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд. Бившият защитник предложи звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор да бъде неговият избор за победител в изданието през 2024 г., а Роналдо се съгласи с него. Бразилецът се радва на запомняща се година, като помогна на Реал да спечели дубъл в Ла Лига и Шампионска лига, а също така направи вдъхновяващи изяви за Бразилия. Поради тази причина и Роналдо, и Фърдинанд смятат, че той би бил достоен победител.

Въпреки че не попадна в тазгодишния 30-членен списък, Роналдо остава един от най-добрите реализатори в световната игра, след като премина границата от 900 гола в кариерата си с победното си за Португалия попадение в сблъсъка срещу Шотландия в Лигата на нациите.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес