Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Робен: Вчера не беше лесно

24 ноември 2013, 16:16 часа • 11725 прочитания

Ариен Робен приветства убедителната победа на “Байерн Мюнхен” с 3:0 в много важен двубой срещу “Борусия Дортмунд”. Така немският шампион не само продължава рекордната си победна серия, но и се отдалечи на седем точки от своя най-ревностен конкурент за титлата в Бундеслигата. В момента “Байер Леверкузен” са на 2-ра позиция, само на четири точки от “баварците”.

След като резултатът бе открит от Марио Гьотце, по-късно Робен и Мюлер оформиха крайното 3:0 за пердаха над “Дортмунд”.

“Изглежда като много изразителна победа, но да не забравяме, че резултатът бе само 1:0 до 85-та минута. Те допуснаха грешки в самия край и ние се възползвахме”, споделя холандецът.

Треньорът на “Дортмунд”, Юрген Клоп, заяви след срещата, че неговият тим е бил по-инициативен, до момента, в който бившият му възпитаник, Марио Гьотце, не е открил резултата. Той премина от “Борусия” към отбора на “баварците” срещу сумата от близо 32 млн. лири.

“Преди резултатът да стане 1:0 ние имахме повече и по-добри шансове, а след 2:0 вече се предадохме окончателно”, каза Клоп.

34-годишният защитник на “Дортмунд”, Мануел Фридрих, който се присъедини към тима миналата седмица със статут на свободен агент, усетил, че съотборниците му се предали след първия гол.

“Не заслужихме да паднем с такъв изразителен резултат, но сами си го причинихме”, каза той след двубоя, цитиран от bbc.co.uk.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес