Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал Мадрид сезира прокуратурата, Флорентино успокои Винисиус (ВИДЕО)

22 май 2023, 15:39 часа • 1511 прочитания

Испанският колос Реал Мадрид сезира прокуратурата за расистки обиди срещу Винисиус Жуниор, обявиха от клуба. Бразилецът бе обиждан на расистка основа по време на двубоя срещу Валенсия в Ла Лига, а самият Винисиус определи Испания като "страна на расистите".

От Реал обявиха, че според тях расизмът е "престъпление от омраза" и са поискали прокуратурата да "разследва всички факти около инцидента и да накаже виновните".

Президентът на Реал Флорентино Перес се срещна лично с Винисиус след инцидента, за да му покаже своята подкрепа и привързаност, да го информира за всички стъпки, които се предприемат в негова защита, и да потвърди, че клубът ще стигне до края в търсене на справедливост след такава отвратителна проява на омраза.

Според доклада на главния съдия на мача Рикардо де Бурхос един конкретен фен на Валенсия е скандирал "маймуна, маймуна" към Винисиус. Реферът прекъсна мача за десет минути след инцидента, след което поднови играта.

"Имаме проблем, преди всичко трябва да разберем, че имаме проблем с расизма, свързан с образованието и поведението", коментира президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес.

Президентът на Ла Лига Хавер Тебас обаче не бе съвсем съгласен с острата позиция на Винисиус.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес