Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разочароващ Милан се срина срещу Специя и се отдалечи от зона Шампионска лига (ВИДЕО)

13 май 2023, 21:14 часа • 1446 прочитания

Милан допусна изненадваща загуба от Специя в мач от 35-ия кръг на Серия А. Момчетата на Стефано Пиоли отстъпиха с 0:2 при гостуването си на съперника. Загубата е много неприятна за „росонерите“ от гледна точка на битката им за участие в Шампионска лига през следващия сезон, тъй като ги отдалечи от заветната цел.

През първата част силите на терена бяха доста изравнени като двата тима опитаха да стигнат до гол, но това така и не се случи. В 57-ата минута „росонерите“ можеха да поведат, но ударът на Браим Диас от малък ъгъл срещна страничната греда.

Четвърт час преди края на редовното време изстрел на Амиан се удари в гредата, като топката попадна на крака на Вишневски, който реализира за 1:0 за Специя. Десетина минути по-късно домакините вкараха и втори гол. Той бе дело на Еспозито, който се разписа с много прецизен изстрел от фаул.

След равенството Милан се отдалечи от местата даващи право на участие в Шампионска лига през следващия сезон. „Росонерите“ са пети с 61 точки – на 2 от четвъртия Интер. „Нерадзурите“ обаче са с мач по-малко. Специя от своя страна продължава битката си за оцеляване като се намира на 18-то място с 30 точки, колкото има и 17-ия Верона.

Серия А, 35 кръг

Салернитана - Аталанта 1:0

Специя - Милан 2:0

Онзи ден Милан загуби от Интер в първи мач от полуфиналите на Шампионска лига.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес