Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първи трофей за Олимпиакос в Европа: Фиорентина пак загуби финал на Лига на конференциите (ВИДЕО)

30 май 2024, 00:48 часа • 3246 прочитания

Олимпиакос подчини Фиорентина с 1:0 след продължения във финала на Лига на конференциите и завоюва първи европейски трофей в своята история. На стадион „Агия София“ в Атина мароканският нападател Аюб Ел Кааби се превърна в големия герой за "червено-белите", реализирайки единственото попадение в двубоя в 116-ата минута. 

Таранът отбеляза 11-ия си гол в 9 мача и стана голмайстор в третата по сила надпревара на Стария континент. Той вкара 5 пъти във вратата на Астън Вила в двата полуфинални сблъсъка. "Ла Виола" пък загуби във втори финал от Лига на конференциите, след като миналата година отстъпи на Уест Хям.

Гол на Фиорентина бе отменен от ВАР

Пирейците стартираха много активно, но бяха спрени от Пиетро Терачано. Въпреки щурма те инкасираха попадение в деветата минута, което обаче бе отменено от ВАР заради засада. До почивката Константинос Цолакис отрази изстрели на Куаме и Бонавентура. През втората част положенията бяха по-малко. С пропуски за "виолетовите" се отчетоха Миленкович и Куаме.

ОЩЕ: Колосалните суми, които спечелиха Аталанта и Байер Леверкузен след финала в Лига Европа

Опасни положения

В 80-ата минута пък Винсент Ибора остана на сантиметри от целта. Редовното време завърши 0:0 и се стигна до продължения. При първото 15-минутно състезателите на Олимпиакос бяха по-активни. В 110-ата минута обаче стражът на гръцкия гранд трябваше да са намесва при опасен шут на Иконе. Малко по-късно Ел Кааби заблестя под светлината на прожекторите.

Героят Ел Кааби

Той изпревари съпенриков бранител и плонжира, за да отправи изстрел с глава в долния десен ъгъл, с който да матира Терачано. В края на частта възпитаниците на Винченцо Италиано опитаха да отговорят, но пирейците не допуснаха грешка в отбрана - 1:0.

ОЩЕ: Геният от Груляско и неговата „Богиня“, които пренаписаха футболната история

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес