Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПСЖ изпусна питомното, но Меси хвана дивото в 95-ата минута (ВИДЕО)

19 февруари 2023, 16:06 часа • 2774 прочитания

Шампионът на Франция Пари Сен Жермен постигна инфарктна победа срещу Лил с 4:3 като домакин в мач от 24-ия кръг на Лига 1. Парижани водеха с 2:0, но допуснаха пълен обрат до 2:3, за да сътворят нов пълен обрат в последните минути на срещата на "Парк де Пренс".

Още в 11-ата минута Килиан Мбапе откри за ПСЖ, възползвайки се от асистенция на Неймар. Шест минути по-късно самият Неймар удвои аванса на домакините. В 24-ата минута обаче Лил успя да върне един гол чрез Бафоде Диаките, който даде тон на гостите за обрат.

Скандал в ПСЖ: Мбапе захапа Неймар!

След почивката Лил получи дузпа, която бе реализирана от Джонатан Дейвид. В средата на второто полувреме Лил вече водеше в резултата, след като Джонатан Бамба вкара за 2:3. ПСЖ обаче не бе казал последната си дума и в 87-ата минута Килиан Мбапе изравни с втория си гол в мача.

Кулминацията обаче дойде в петата минута на 7-минутното добавено продължение на мача, когато Лионел Меси донесе пълния обрат и победата на ПСЖ. С успеха парижани прекъснаха серия от три поредни загуби във всички турнири и остават лидер в Лига 1 с 57 точки - с осем пред втория Олимпик Марсилия. Лил е шести с 41 пункта.

Победата временно свали напрежението от наставника Кристоф Галтие, който вече е спряган за уволнение. А ето кой мениджър може да смени Галтие в ПСЖ.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес