Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокурор обвини правителството на Бразилия за лъжлива кампания (ВИДЕО)

28 май 2014, 14:52 часа • 8548 прочитания

Нов скандал в Бразилия е на път да помрачи началото, а и самото Световно първенство по футбол. Прокурорът на Гояс предяви граждански иск към правителството на Бразилия. С него той иска да застави държавата да спре рекламната кампания за Мондиала, в която се твърди, че страната е готова за провеждането на Световното първенство по футбол, съобщават местните медии. Магистратът обвинява правителството в лъжлива рекламна кампания.

Шампионатът се открива на 12 юни и продължава до 13 юли. „Кампанията на правителството рекламира, че първенството ще донесе полза за бразилците от високия ръст на инвестиции в градската инфраструктура и в сферата на държавните услуги. Това е далеч от реалността, която ще видим”, се казва в съобщението на прокурора. В него, още се допълва, че реално ситуацията около Мондиала представлява сбор от дезорганизация, отсъствие на планиране и некомпетентност.

Засега от правителството отказват да коментират обвиненията. В навечерието на Световното първенство, Бразилия е залята от протести и стачки. Във вторник, в столицата Бразилия полицията със сълзотворни гранати е разпръсвала демонстрация, в която десетки хиляди са протестирали срещу провеждането на Световното първенство.

Недоволство на учителите е имало в Сао Пауло и Рио де Жанейро. Транспортни работници са обявили 24-часова стачка. В Салвадор автобусни линии в административните центрове не са работили. В един от градовете домакини – Манаус, е обявено извънредно положение заради Мондиала.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес