Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Програмата на Световното първенство по футбол за днес, 7 юли

07 юли 2018, 07:45 часа • 8409 прочитания

Поредна порция мачове от Световното първенство по футбол в Русия се задава днес, 7 юли. Това е последният ден от шампионата, в който ще гледаме повече от един мач.

Първият двубой, по традиция, е от 17:00 часа. В него един срещу друг се изправят Швеция и Англия. Двата отбора са в по-лесния поток към финала и със сигурност ще играят "на кръв" за златния шанс да стигнат до най-важния мач в света на футбола. Големият коз на Англия е Хари Кейн - на практика единственият английски футболист от световна класа, който засега е лидер по голове на първенството. Шведите, обаче, показаха колко са корави - те дойдоха в Русия, след като отстраниха Италия в два мача на бараж, а после успяха да се класират за елиминациите на първенството за сметка на световния шампион Германия.

В 21:00 часа домакините от Русия ще играят с Хърватия. Мачът ще е в Сочи, което е добра новина за балканците, защото "Москва е непревземаема". Като класа безспорно фаворит е Хърватия, но домакинският фактор няма как да бъде подценен - хърватите ще трябва да печелят с категорично надмощие, иначе е възможно с тънки и не толкова тънки съдийски реверанси руснаците да продължат - това най-добре могат да кажат испанците, които играха отвратително на осминафинала срещу домакините и единственият им шанс да спечелят беше 100% нарушение за дузпа в продължението на Игнашевич срещу Пике, което не беше свирено. Така че, ако хърватите не искат да опират до съдиите, ще трябва да наложат волята си без съмнение - а те могат.

Вижте пълната програма на Световното първенство по футбол в Русия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес