Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди първия полуфинал на Евро 2024: Звезда на Испания заговори за напускане

08 юли 2024, 14:33 часа • 1751 прочитания

В навечерието на първия полуфинал на Евро 2024 между отборите на Испания и Франция, капитанът на "Ла Фурия" изненада с неочаквано разкритие относно ситуацията в страната му. Алваро Мората, който се окичи с капитанската лента през 2023 година, заяви, че турнирът в Германия вероятно ще бъде последен за него с националната фланелка. 31-годишният нападател отново повдигна въпроса за напускане на сегашния си клуб Атлетико Мадрид, като сподели, че "в Испания нямат уважение към нищо и към никого." 

"Това може да е последният ми турнир с Испания!"

"Това може да е последният ми турнир с Испания", заяви Мората пред вестник "Ел Мундо" в понеделник. "Това е възможност, за която не искам да говоря твърде много, но е вероятна".

"Опитвам се да се наслаждавам на този турнир, който може да е последният ми мач с националния отбор, а в бъдеще, каквото ще да е, ще бъде", добави още той. "Може би един ден дори ще им липсвам. С всеки изминал мач моментът за напускане е все по-близо, затова му се наслаждавам, затова плача, затова ще плача при каквото и да е следващо, за добро или лошо."

Алваро Мората

Мората бе титуляр за селекцията на Луис де ла Фуенте в четири от петте срещи на Испания на турнира до момента. Той отбеляза един гол в откриващия мач срещу Хърватия, и се очаква да стартира в 11-ката за мача срещу Франция във вторник, който ще определи първия финалист на Евро 2024.

Миналия месец Мората сподели, че за него не било лесно да играе в родината си заради начина, по който феновете се отнасят към него и семейството му. Въпреки това му изявление, по-рано през месеца той сподели, че ще продължи да играе за Атлетико Мадрид, като добави, че няма да напусне, докато не спечели трофей с клуба.

"В Испания нямат уважение към нищо и никого", сподели разочарования Мората

Мората, който е играл за Реал Мадрид, Ювентус и Челси, преди да се присъедини за първи път към Атлетико през 2019 г., има трудни отношения с някои привърженици на Испания. На моменти той беше освиркван от феновете на домакините по време на кампанията на "Ла Фурия" за Евро 2020 и отново на "Бернабеу" по време на приятелската среща с Бразилия през март тази година.

"В Испания ми е трудно да бъда щастлив", каза Мората. "Без съмнение се чувствам по-добре в чужбина. Казвал съм го много пъти. Преди всичко, защото там хората ме уважават, докато в Испания няма уважение към нищо и никого."

Алваро Мората

"Омръзна ми да се говори, че се правя на жертва и че се оплаквам... Просто искам това да приключи по най-добрия възможен начин и да му се насладя, защото това може да е последният ми турнир с националния отбор", завърши Мората.

Междувременно става ясно, че Милан превърна 31-годишния испанец в основната си трансферна цел за лятото. "Росонерите" ще трябва да се съобразят с желанието на Мората да мине Европейското първенство, и след това да се задействат по привличането му. А преди това Испания среща Франция във вторник на 9 юли от 22:00 часа българско време в опит да се класира на първия си финал от 2012 година насам.

ОЩЕ: Безпогрешно гуру: Испански магьосник с топка в крака ще окачи бутонките

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес