Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пред погледа на Кабаков: Фенове на гостуващия тим целят с ракети домакинската агитка (ВИДЕО)

27 септември 2024, 15:08 часа • 304 прочитания

Равенството 1:1 между отборите на Рома и Атлетик Билбао беше помрачено от поведението на няколко фенове на баските, които пътуваха до италианския град, за да подкрепят отбора си в дебюта му в Лига Европа след няколко сезона извън европейските състезания. Вместо това те изстреляха сигнални ракети и фойерверки в секцията, заета от привърженици на домакините, като застрашиха безопасността им. Главният съдия на мача бе българският арбитър Георги Кабаков.

Грозни сцени на "Стадио Олимпико" 

Ситуацията ескалира след изравнителното попадение на Айтор Паредес, което накара 2450-те присъстващи фенове на Билбао да изпаднат в ярост. Някои от тях обаче решиха да развалят еуфоричния момент с действията си. По време на радостта им няколко фенове запалиха сигнални ракети и фойерверки, предизвиквайки видима и явна реакция от страна на треньора Ернесто Валверде, който бързо се приближи, за да ги упрекне за действията им. 

Конфронтацията не свърши със забележката на Валверде към отговорните за сигналните ракети. В края на мача играчите на Билбао се събраха, за да решат как да се отнесат към "виновниците". Тогава двамата капитани, Оскар де Маркос и Иняки Уилямс, се приближиха, за да изразят разочарованието си. След този момент всички "червено-бели" играчи отидоха да благодарят на останалите фенове за подкрепата.

Малко след това клубът излезе с официално изявление, в което осъди институционално случилото се по време на мача. Баските заявиха, че такива действия не са в техен стил и не толерират такова държание. Атлетик Билбао може да понесе санкции от УЕФА за това безобразно поведение.

Вижте какво още се случи в първия кръг на Лига Европа.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес