Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Португалия сгази Босна, Австрия спъна Белгия (ВИДЕО)

17 юни 2023, 23:54 часа • 2126 прочитания

Националният отбор на Португалия победи Босна и Херцеговина с категоричното 3:0 в мач от европейските квалификации. Попаденията за „мореплавателите“ реализираха Бруно Фернандеш, който се разписа на два пъти, и Бернардо Силва.

Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо стартира срещата от първата минута, но така и не успя да повлияе значително на крайния изход на двубоя. „Мореплавателите“ поведоха минута преди края на редовното време на първата част, след като Бруно Фернандеш намери отлично Бернардо Силва и той с премерен удар матира стража на гостите.

След почивката португалците продължиха да натискат и логично стигнаха до второ попадение. То бе дело на Бруно Фернандеш, който се разписа след много добро подаване на Рубен Невеш. В даденото от съдията продължение отново халфът на Манчестър Юнайтед бе точен за крайното 3:0. След успеха си Португалия събра 9 точки и заема първо място в класирането в група „J“ - на 2 пред втория Словакия.

В друг мач от вечерта Австрия успя да стигне до равенство 1:1 срещу тима на Белгия. Гостите поведоха в 22-ата минута след автогол на Мангала. В средата на второто полувреме обаче „червените дяволи“ изравниха след попадение на Ромелу Лукаку. Нападателят на Челси се възползва от добро подаване на Люкебакио.

След равенството националният отбор на Австрия продължава да заема първо място във временното класиране на група „F“ със 7 точки. Втори е тимът на Белгия с 4. На трета позиция е Швеция с 3.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес