Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политическо напрежение и бойни сцени белязаха мач на наш национал в Израел (ВИДЕО)

02 септември 2024, 14:48 часа • 501 прочитания

Сериозен политически скандал се развихри преди началото на мача от втория кръг на израелското първенство между Апоел Беер Шева и Бней Сахнин, който така и не се проведе. В редиците на домакините играе българският национал Йоан Стоянов, който бе записан сред резервите за срещата. 23-годишният защитник е прекарал цялата си кариера досега в Израел, а през 2022 година дебютира за националния отбор на България, като вече има 9 мача с фланелката на "лъвовете".

Меле на терена: Феновете на Апоел и Бней Сахнин се нападаха с юмруци и тояги

Безредицата започна малко преди началото на мача, когато на стадиона прозвуча националния химн на Израел, освиркан силно от гостуващата агитка, която демонстративно застана с гръб към терена. Бней Сахнин е клуб от град Сахнин в северната част на страната, където населението е почти изцяло арабско, а съответно и феновете на клуба са араби. Това вбеси домакинските привържениции те нахлуха на терена, за да стигнат до съперниците. От другата страна гостите също слязоха на тревата и се стигна до бой пред гостуващия сектор, като освен юмруци бяха използвани и тояги.

Полицията се намеси сравнително бързо, за да успокои страстите на терена. Отборът на Бней Сахнин реши да се прибере в съблекалнята по нареждане на собственика си Мохамед Абу Юнис. След успокяването на обстановката бе дадено разрешение за изиграване на мача, но гостуващия тим отказа да излезе обратно. По всяка вероятност това действие ще доведе до служебна загуба за тима от Сахнин. Очаква се домакините също да получат сериозно наказание заради нахлуването на техни привърженици на терена и последвалите бойни сцени.

Преди по-малко от месец Апоел Беер Шева гостува в България на отбора на Черно море. Двата тима се срещнаха във Варна за реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Тогава защитникът на гостите Елдер Лопеш вкара 2 гола, за да "потопи надеждите на моряците" за участие в Европа.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес