Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеп Гуардиола посочи познато лице като фаворит за спечелване на Златната топка

24 юли 2024, 16:33 часа • 5420 прочитания

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола бе категоричен в избора си за победител в надпреварата за Златната топка. Испанският специалист смята, че неговият сънародник и възпитаник в Сити - Родри трябва да спечели наградата. В разгара на подготовката на "гражданите" Гуардиола заговори по тази все по-гореща тема.

Гуардиола смята, че Родри заслужава да спечели Златната топка

"Когато гледах Испания, видях че Родри играе на нивото, на което е от много години. Неговото постоянство беше добро. Има няколко кандидати за "Златната топка" от Реал Мадрид и Манчестър Сити. Не мога да крия, че това ме радва. Страхотно е за Родри да е сред кандидатите и ние в Манчестър Сити сме горди", заяви Гуардиола.

Родри

28-годишният полузащитник направи силен сезон с отбора на Манчестър Сити, след което затвърди добрите си изяви по време на шампионската кампания на Испания на Европейско първенство. Родри безапелационно бе избран за "Играч на турнира". В момента испанецът заема втората позиция в ставките на букмейкърите, като единствено Винисиус от Реал Мадрид е с с по-големи шансове.

ОЩЕ: Пеп потвърди: Ясно е бъдещето на голяма звезда на Манчестър Сити

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес