Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеле критикува закъснялото строителство и подкрепя протестите

19 май 2014, 22:44 часа • 10202 прочитания

Кралят на футбола Пеле разкритикува забавянето на строителството на стадионите за световното в Бразилия. Това той направи в интервю за германския вестник Bild и споделя, че вече иска да види, да се търкалят топки по стадионите. Недопустимо е, че някои етапи на строителството не са завършени. Имаше много години и време, повече от достатъчно”, казва Пеле.

Бразилия беше избрана за домакин на Световното първенство по футбол 2014 през октомври 2007 г. Имаше достатъчно време да се подготвят всички необходими реформи, а сега някои инфраструктурни проекти са засегнати от съкращения и закъснения.

"Надявам се, че мачовете да минат добре. Но когато мисля за всичко, което се случва около световното се притеснявам", казва избраният от ФИФА футболист на ХХ век. Притесненията на Пеле са и заради протестите в Бразилия. Хората недоволстват поради големия размер на публичните средства, инвестирани за домакинството на Мондиала. Не порицава демонстрантите, защото имали основание за недоволство, но ги призовава да няма насилие. "Аз разбирам тези хора и давам подкрепата си, но демонстрациите и протестите винаги трябва да се проявяват по мирен път", пожела Кралят на футбола.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес