Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От яхта край Миконос до Германия: Как един баща осигури на сина си участие на Евро 2024

12 юни 2024, 11:19 часа • 4330 прочитания

Да си бил на почивка на яхта край Миконос в Гърция, а след часове да се присъединиш към националния си отбор за участие на Европейското по футбол в Германия. Това е историята на Ян Маатсен, която не би била възможно без бащата на 22-годишния атакуващ състезател.

Ян Маатсен попълва списъка на Нидерландия за Евро 2024

Маатсен получава повиквателна за състава на "лалетата" в последния момент заради контузии на Теун Куупмейнерс и Франки де Йонг, които отпаднаха от първоначалния списък на селекционера Роналд Куман. Футболистът не губи време. Прекъсва ваканцията си и потегля към Волфсбург, където са настанени "оранжевите".

ОЩЕ: Голям удар за участник на Евро 2024: Звездата на тима се контузи

Дните до Евро

Как един баща помогна на сина си да играе на Евро 2024?

Ян Маатсен обаче не би се справил без своя баща. Родителят кара от Нидерландия до Германия, за да донесе бутонките на сина си.  "Ян искаше да дойде в Нидерландия, но това не ни се стори добра идея", разказва Едуард Маатсен, който първо пътува три часа от дома им във Флаардинген до Дортмунд, където Ян играе за местния Борусия. Там опаковали обувките му и някои други лични вещи и семейството се отправило за още три часа към Волфсбург.

Ян Маатсен може да дебютира на голям форум

Така крилото успява да започне тренировки със съотборниците си във вторник вечер. Ян Маатсен мечтае за първия си мач с мъжката селекция на националния тим, както и да участва в голям турнир. И всичко това с помощта на баща си, който казва: "Като родител, човек е много горд и прави всичко възможно, за да подкрепя детето си по правилния път и да поддържа всичко около него възможно най-стабилно."

ОЩЕ: Колко струва да гледаш тренировка на Кристиано Роналдо и "мореплавателите"?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес