Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Основен бранител на Барса аут за реванша с Реал

24 март 2023, 11:44 часа • 1184 прочитания

Един от основните защитници на Барселона Андреас Кристенсен ще пропусне реванша от турнира за Купата на Краля срещу Реал Мадрид. Бранителят получи контузия в самото начало на европейската квалификация между Дания и Финландия, като бе заменен принудително още в 18-ата минута.

След последния съдийски сигнал 26-годишният датчанин премина медицински тестове, които показаха, че травмата му не е лека и той ще трябва да се възстановява между 3 и 4 седмици. Това означава, че той ще пропусне реванша от полуфиналите на Купата на Краля срещу Реал. В първата среща Барселона се наложи с минималното 1:0 на „Камп Ноу“.

Андреас Кристенсен

Второто Ел Класико за купата е насрочено за 5 април на стадион „Сантяго Бернабеу“. Освен Кристенсен аут от сметките на Шави Ернандес за двубоя са Педри и Усман Дембеле. Датският защитник премина в Барселона през лятото от Челси, след като договорът му с лондончани изтече. Той веднага се утвърди като основен играч в центъра на отбраната заедно с Роналд Араухо. До момента Кристенсен има 25 мача за Барса във всички турнири, в които е направил една асистенция.

Преди дни Барселона и Реал се срещнаха в двубой в Ла Лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес