Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Анчелоти поема Бразилия след края на сезона

05 юли 2023, 10:54 часа • 937 прочитания

Карло Анчелоти ще поеме националния отбор на Бразилия след края на сезона. Това потвърди президентът на местната футболна федерация Едналдо Родригес. Той разкри, че това ще е последният сезон на италианския специалист начело на Реал Мадрид, след което той ще поеме „селесао“.

Договорът на Анчелоти

Едналдо Родригес допълни, че договорът на Анчелоти с бразилската футболна федерация ще бъде до края на Световното първенство през 2026 година, което ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико. Очаква се наставникът на Реал да застане начело на 5-кратния световен шампион преди старта на Копа Америка 2024.

Кой ще води Бразилия дотогава? 

Шефът на бразилския футбол обяви, че до пристигането на Анчелоти националният тим ще бъде воден от треньора на Флуминензе Фернандо Динис, който ще съвместява двете длъжности.

„Анчелоти ще е начело на отбора за Копа Америка 2024. Неговият договор ще е до Световното първенство през 2026 година. Динис е човекът и той ще води Флуминензе и националния отбор през това време. За нас, като треньор на бразилския отбор, той не е временен наставник. Фернандо има 12-месечен договор. След това ще дойде Анчелоти, който ще пристигне за Копа Америка“, обясни Едналдо Родригес.

Ето кой е спряган за заместник на Анчелоти начело на Реал.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес