Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напрежение в Порто: Над 1000 фенове на Интер ще опитат да влязат при домакините

14 март 2023, 15:51 часа • 1239 прочитания

Сериозно напрежение се разрази в Порто часове преди днешния реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига срещу Интер. Причината е, че в града чакат повече от 3000 привърженици на „нерадзурите“, от които над хиляда са си купили билети за секторите, които са предвидени за фенове на домакините. Двубоят на „Ещадио до Драгао“ стартира в 22:00 часа българско време. Първата среща в Италия завърши с минимален успех с 1:0 за „нерадзурите“.

Днес Sky Italia информира, че се очаква повече от 3 хиляди привърженици на Интер да пристигнат в Порто за мача с едноименния тим. От тях над хиляда са с билети, които обаче не са закупени за сектора отреден за гостите, а тези за домакините. Реакцията на ръководството на Порто не закъсня и от клуба излязоха с официална декларация, в която предупредиха ултрасите на гостите, че те няма да бъдат допуснати на трибуните, на които са домакините, дори и да са си закупили редовен билет.

Междувременно Gazzetta dello Sport съобщи, че полицията в Порто е определила предстоящия мач като „високо рисков“. Поради тази причина почти всички униформени в града са вдигнати на крак и ще работят извънредно, за да предотвратят евентуални инциденти между привържениците на двата отбора.

Треньорът на Интер Симоне Индзаги пък има доста проблеми за решаване преди мача тази вечер.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес