Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нападател иска четворно по-голяма заплата, за да остане в Милан

10 март 2023, 13:33 часа • 1751 прочитания

Сагата с бъдещето на една от звездите на Милан - Рафаел Леао, продължава с пълна сила. Както е известно нападателят има договор с „росонерите“ до лятото на 2024 година. Шефовете на клуба обаче искат да го задържат поне до 2026-та, като вече няколко пъти му предложиха нов договор. Португалецът обаче отказа всички оферти, като се заговори, че след края на сезона той ще бъде продаден, за да не го изпусне Милан без пари.

Сега обаче стана ясно, че двете страни отново са седнали на масата за преговори. Според Gazzetta dello Sport Леао се е срещнал с техническия и спортния директор на Милан – Паоло Малдини и Фредерик Масара. Тримата са обсъдили бъдещето на офанзивния футболист. Той е обявил, че няма против да продължи да носи екипа на „росонерите“, но иска по-голяма заплата.

Леао е казал, че иска да взима по 7,5 милиона евро на сезон, а също така да получи 2 млн. като бонус при подписване на договора. Това е четири пъти по-голямо възнаграждение от това, което той взима в момента. 23-годишният португалец се разписва срещу 1,8 милиона евро на сезон. Нападателят също така иска откупната клауза записана в контракта му да бъде намалена от 150 млн. на 80.

Очаква се в най-скоро време да има яснота около бъдещето на футболиста. Сериозен интерес към него има от няколко тима, между които Челси и Манчестър Сити. 

Преди дни в Италия се заговори, че Леао е провел първоначални разговори с Реал Мадрид.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес