Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъри вариант за треньор на кипърски гранд

31 май 2023, 15:35 часа • 853 прочитания

Станимир Стоилов е един от вариантите за нов треньор на кипърския гранд АПОЕЛ Никозия. Това съобщи местното издание „Kathimerini“. Според информациите ръководството на клуба търси нов наставник като е изготвило списък с потенциални кандидати за поста.

Кипърското издание посочва, че основен фаворит за нов треньор на АПОЕЛ е бившият национал на Босна и Херцеговина Душан Керкез, който в момента води Чукарички. Той обаче трудно ще напусне сегашния си клуб, за да поеме гранда от Никозия. Друг вариант е Йоргос Донис, който за последно бе начело на саудитския Ал Фатех. Проблем за привличането му обаче е прекалено високата заплата, която получава.

Станимир Стоилов Наско Сираков

Трети в списъка е Станимир Стоилов, който се вписва идеално във финансовата рамка на АПОЕЛ. Мъри освен това има опит в кипърското първенство, след като преди години води друг местен тим – Анортозис. Под ръководството на родния специалист тимът завърши на трето място в класирането и стигна до полуфинал за Купата на страната.

Стоилов е без работа откакто напусна Левски през април. Към него обаче не липсва интерес. В последно време се заговори за такъв от страна на кипърския АЕЛ Лимасол, както и за гръцкия Арис Солун и за пловдивския Ботев.

Преди дни пък стана ясно, че Стоилов е раздал 30 бона премии на играчите на Левски от собствения си джоб.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес