Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъри Стоилов на крачка от нов отбор

11 октомври 2023, 12:08 часа • 1882 прочитания

Бившият треньор на Левски Станимир Стоилов е на крачка от намирането на нов отбор. Според медиите в Кипър специалистът на 90 процента ще поеме местния гранд АПОЕЛ Никозия. В момента Мъри е свободен, след като в началото на април напусна „сините“, тъй като не бе съгласен с начина на управление на клуба.

Стоилов ще замени Рикардо Са Пинто в АПОЕЛ

Станимир Стоилов е основният фаворит за заместник на Рикардо Са Пинто начело на АПОЕЛ. Португалецът бе наказан от кипърската федерация да не изпълнява функциите си за срок от 4 месеца, след като удари човек от щаба на Анортозис по време на дербито между двата тима, а след това блъсна и съдията на срещата. Са Пинто обжалва санкцията, но е много малко вероятно тя да бъде намалена или изцяло отменена.

Станимир Стоилов

АПОЕЛ ще предложи договор на Мъри до края на сезона 

Поради тази причина ръководството на АПОЕЛ вече обмисля различни варианти, при които да се раздели с португалския специалист. Очаква се това да стане до края на паузата за националните отбори. След това шефовете на кипърския гранд ще предложат договор на Станимир Стоилов, който ще е до края на сезона, а в него ще има опция за удължаването му.

Преди месец се появи предложение Станимир Стоилов да стане президент на БФС.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес