Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Моуриньо се готви да отсече главата на Тен Хаг

22 октомври 2024, 10:07 часа • 425 прочитания

В четвъртък Фенербахче на Жозе Моуриньо ще се изправи срещу бившия му отбор Манчестър Юнайтед, откъдето Специалния си тръгна уволнен през 2018 година. В момента на "Олд Трафорд" цари хаос, като дните на настоящия мениджър Ерик тен Хаг изглеждат преброени. Освен издънките във Висшата лига, "червените дяволи" записаха две равенства в първите си два мача от Лига Европа, и отчаяно се нуждаят от победа.

Моуриньо "има сметки за уреждане" с Юнайтед

Фенербахче е в малко по-добра позиция, след като постигна една победа и едно равенство. Заглавията преди мача са съсредоточени върху треньорския сблъсък, а не толкова върху терена, имайки предвид историята на Моуриньо с Манчестър Юнайтед. Двамата специалиссти никога не са се изправяли един срещу друг, което обещава непредсказуема битка в Итанбул.

Тен Хаг с ласкави думи за Моуриньо

Дни преди мача, нидерландският специалист се изказа ласкаво за своя колега, който и до днес критикува ръководството на "червените дяволи" и начина, по който беше уволнен.

"Това е голям мач и за двата отбора. Харесва ми да се изправям срещу Моуриньо и да играя срещу неговите отбори. Той винаги има добри отбори, той е победител и е спечелил много трофеи. Пример е за много мениджъри", заяви Тен Хаг.

"Всички в отбора имат големи очаквания, така че трябва да победим. Трябва да показваме тази решителност във всеки мач. Когато спечелим, се наслаждаваме 24 часа и след това продължаваме напред. Ние не живеем в миналото, трябва да се доказваме всеки ден и във всяка тренировка, за да спечелим трофей отново", каза още нидерландецът.

В събота Юнайтед най-накрая се върна към победите, като след обрат победи Брентфорд.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес