Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мойс: Още имаме шанс за титлата

20 януари 2014, 09:36 часа • 8566 прочитания

Дейвид Мойс не е съгласен с твърденията на Жоза Моуриньо, че с надеждите на „Юнайтед“ за титлата е свършено. Вчера отборът му бе надигран тотално за пореден път, като този път „Челси“ се разправи с тях с резултат 3:1. Така „червените дяволи“ са на 14т. зад лидера „Арсенал“, който е продължава да бъде следван плътно от „Манчестър Сити“ и „Челси“.

След двубоя португалският специалист заяви, че противниците на „Юнайтед“ трябва да преживеят тотален коапс, за да може „червените дяволи“ да взимат само победи и да наваксат пасива си. Мойс обaче не е съгласен с това изказване.

„Няма да се предаваме до самия край на първенството. Ще продължаваме да се борим. В днешния двубой разликите между двата тима не бяха толкова големи – просто в няколко ситуации защитата ни не се справи по най-добрия начин“.

Ситуацията във временното класиране обаче не изглежда никак добре за Мойс. Освен, че продължават да са закотвени на 7-ма позиция, „Юнайтед“ са на 6т. от последната позиция даваща право за участие в Шампионска лига. Освен всичко друго днес „Евъртън“ излиза срещу „Уест Бромич“ и ако победи ще измести „Ливърпул“ от 4-та позиция и ще добави още една точка за наваксване в ущърб на „Манчестър Юнайтед“.

На твърдение на журналисти, че „Манчестър Юнайтед“ е в криза, шотландецът отново не бе съгласен.

„Това са си ваши изказвания и мнения – не мои. Предстои завръщане на ключови играчи от контузии и добрите резултати ще дойдат.  Надявах се, че ще имаме повече точки към момента и ще бъдем по-конкурентни, но и това ще се поправи“, коментира оптимистично Дейвид Мойс.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес