Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Много динамика и интересно класиране в Шампионска лига

07 ноември 2013, 10:27 часа • 13085 прочитания

През иаминалата нощ се изиграха и последните за тази седмица срещи в груповата фаза. В няколко от мачовете имаше много динамика през цялата среща и красива игра, подплатена с голове.

В група Е „Челси” очаквано надигра тотално „Шалке 04” с краен резултат 3:0. Срещата определено ще се запомни с първия гол на Ето’о, който дойде след невероятна глупост от страна на стража на германците - Тимо Хилдебранд. Той видимо излезе с приповдигнато настроение на терена и като един от ветераните за тима, вместо да прати топката към свой съотборник,  просто изчака достатъчно Ето’о да се приближи, изрита я в тялото му и тя влезе във вратата. В другия двубой малко изненадващо „Стяуа” надигра „Базел” като гост и изпусна победата в самия край на срещата, когато Сио изравни за швейцарците и измъкна под носа на съперника точката при краен резултат 1:1. Към момента класирането в тази група е много интересно, като „Челси” води с 9т., „Шалке” са с 6т. на втора позиция, трети са „Базел” с 5т. и 4-ти са „Стяуа” с 2т.

В другата група ситуацията е доста интерсна. Двубоят между „Арсенал” и „Дортмунд” премина в много предпазлива игра и в крайна сметка англичаните надлъгаха съперника в 62-ра минута с гол на Рамзи и взеха трите точки като гост с минималното 1:0. В другия мач „Наполи” и „Олимпик Марсилия” направиха много интересен и резултатен мач, като головете се редуваха, а желанието за победа бе и у двата тима. В крайна сметка „Наполи” надделя с 3:2 и зае втората позиция в групата. Първи са „Арсенал” с 9т., следвани от „Наполи” също с 9т., на трета позиция са „Дортмунд” с 6т. и последни са „Олимпик” с 0т.

В група Г „Порто” продължава с неубедителните изяви и направи равенство 1:1 със „Зенит”. Руският клуб пък не остави инициативата на съперника и взе точка от този важен двубой. В другата среща „Атлетико Мадрид” разби „Аустрия Виена” с 4:0 и води убедително в групата с 12т. и със сигурност е в следващата фаза на турнира. Втори са „Зенит”  с 5т., следвани от „Порто” с 4т. и последни са австрийците с 1т.

В последната група се изигра един от най-интересните и красиви двубои за седмицата в турнира. „Барселона” посрещна „Милан” на „Камп Ноу” и победи с 3:1 в страхотен мач. Меси записа две попадения и демонстрира, че е в страхотна форма. Отборът на „каталунците” пък напомни за своята красива и динамична игра, докато „Милан” се бранеха отчаяно и въпреки явната криза, се представиха достойоно, особено през второто полувреме. В другия двубой „Аякс” победи „Селтик” с 1:0 в мач, който не предложи нещо интригуващо. Така „Барселона” е първенец с 10т., а „Милан” запази втора позиция с 5т., холандците са трети с 4т., а „Селтик” са последни с 3т.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес