Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милан се примири - продава звездата си през лятото

31 януари 2023, 17:00 часа • 8765 прочитания

Ръководството на Милан се примири с факта, че голямата звезда на тима Рафаел Леао не иска да преподпише своя договор и ще трябва да го продаде през лятото. Португалецът има контракт до 30 юни 2024 година, като шефовете на „росонерите“ му предложиха да го поднови. Офанзивният футболист обаче категорично отказа и това ще принуди клуба да го продаде, за да не го изпусне без пари.

Според италианските медии от Милан са предложили годишна заплата в размер на 7 милиона евро на нападателя, която той е отказал. Причината е, че иска да получава поне по 10 млн. за услугите си. Друг проблем е била освобождаващата клауза в настоящия му контракт, която е на стойност 120 милиона. Футболистът е пожелал тя да бъде намалена на около 70-80, но шефовете на „росонерите“ са предложили тя въобще да изчезне, което не се е харесало на Леао.

Рафаел Леао

В крайна сметка е станало ясно, че 23-годишният играч няма да поднови договора си. Затова и ръководството на клуба има сега пред себе си два основни приоритета. Първият е да успее да вземе максимално висока сума за правата на португалския стрелец, както и да намери адекватен негов заместник до началото на летния трансферен прозорец.

През този сезон нападателят има 27 мача за Милан във всички турнири, в които е отбелязал 9 гола и е направил 9 асистенции. Той е оценен на 85 милиона евро.

Годината не започва по най-добрия начин за "червено-черните", които загубиха финала за Суперкупата на Италия, а в Серия А се представят доста колебливо.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес