Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милан с ултиматум към Леао, „росонерите“ отказват да платят дълга му към Спортинг

29 март 2023, 12:08 часа • 1531 прочитания

Ръководството на Милан е поставило ултиматум на една от звездите на тима Рафаел Леао. Според „Газета дело спорт“ португалецът има срок до Великден да преподпише договора си с клуба, в противен случай ще бъде продаден. Както е известно „росонерите“ на няколко пъти предлагаха нов контракт на офанзивния футболист, но той отказа всички оферти, тъй като не бе доволен от финансовите параметри на споразумението.

Сагата с Леао

Настоящият договор на 23-годишния играч изтича на 30 юни 2024-та, като информациите в Италия сочат, че шефовете на Милан ще се срещнат с него и представителите му в следващите няколко дни. „Росонерите“ ще предложат много изгодни условия на Леао, като възнамеряват да го направят най-скъпоплатения футболист в клуба. В момента той получава около 1,8 милиона евро на сезон.

Рафаел Леао Брахим Диас

Португалецът дължи пари на Спортинг

Офертата на Милан ще бъде за срок от 5 години, като Рафаел Леао ще получава около 7 милиона евро на сезон. Самият футболист е съгласен с подобно увеличение на заплатата, но иска от клуба и бонус от 16 млн. при подписването на контракта. Причината е, че той има сериозно задължение към бившия си отбор Спортинг Лисабон и иска с бонуса да го покрие.

Ултиматумът на Милан

Ръководството на Милан обаче не е склонно на подобен вариант, като няма намерение да плаща дълговете на играча. Шефовете на „росонерите“ също така ще поставят ултиматум на Леао да подпише новия си договор с клуба до Великден, в противен случай той ще бъде продаден през лятото, тъй като не искат да го изпуснат без пари, когато договорът му изтече.

Милан пък вече се готви за старта на строежа на новия си стадион.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес