Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милан и Жиру се разбраха за новия договор

30 март 2023, 15:10 часа • 1006 прочитания

Ръководството на Милан и нападателят на тима Оливие Жиру са се разбрали за новия договор на футболиста. Това разкриха медиите в Италия. Според информациите всичко между двете страни е уточнено, като остава единствено контрактът да бъде подписан. Очаква се това да се случи в следващите няколко дни.

Настоящото споразумение на френския таран с „росонерите“ изтичаше след края на сезона. Жиру на няколко пъти обяви, че иска да остане в Милан, като дори отхвърли много изгодно предложение от страна на Евертън. Преговорите с италианския гранд обаче се проточиха, тъй като двете страни не успяваха да стигнат до консенсус относно финансовите параметри на контракта.

Оливие Жиру

Новият договор на нападателя ще бъде до лятото на 2024 година, като той ще получи 3,5 милиона евро за следващия сезон. Освен това в контракта има записани редица бонуси на стойност 300 хиляди евро, които ще зависят от неговото представяне на терена. През настоящата кампания Жиру има на сметката си 34 мача във всички турнири, в които е реализирал 12 попадения и е направил шест асистенции.

Милан пък е поставил ултиматум на един от основните си играчи.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес