Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Меси се сбогува с любимия си съотборник в Барселона (СНИМКА)

08 октомври 2024, 11:05 часа • 509 прочитания

По време на забележителната си кариера Лионел Меси е играл заедно с някои от най-добрите играчи на своето поколение в Барселона, Пари Сен Жермен, Интер Маями и Аржентина. Бившите звезди на каталунците Луис Суарес, Жорди Алба и Серхио Бускетс го последваха в Мейджър Лийг Сокър, за да подпишат с футболния клуб от Флорида. Андрес Иниеста обаче предпочете да се премести в Япония, за да играе за Висел Кобе, преди да подпише с Емирейтс Клуб от ОАЕ, като сега легендата прекратява звездната си кариера.

Меси с трогателно послание към Иниеста 

Меси отдаде почит на бившия си съотборник в Барса, като го определи като "магьосник на терена" и го обсипа с блестящи похвали. Той качи снимка, на която празнува гол с Иниеста на "Стамфорд Бридж", придружена с думите: "Един от съотборниците ми, който играеше с магия и един от тези, с които ми беше най-приятно да играя. Ще лиспваш на футбола, както и на всички нас. Пожелавам ти винаги всичко най-добро, ти си феномен."

Лионел Меси и Андрес Иниеста

Висока оценка от Меси, който имаше лукса да играе с Иниеста през целия си престой в Барса. 40-годишната испанска икона изигра 674 мача за каталунския гранд, вкара 57 гола, спечели девет титли в Ла Лига и четири Шампионски лиги, наред с други трофеи - всички спечелени заедно с аржентинеца.

На международната сцена той спечели Световната купа през 2010 г. и две европейски титли по време на златната ера на испанския национален отбор. Макар че така и не успя да се сдобие със "Златната топка", той спечели няколко индивидуални отличия, включително пет награди за най-добър полузащитник в Ла Лига и наградата за играч на турнира през 2012 г.

Иниеста се сбогува с футбола като един от най-великите полузащитници, които играта някога е виждала.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес