Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мечтан дебют в Ел Класико! Белингам обърна Барса и изстреля Реал на върха (ВИДЕО)

28 октомври 2023, 19:12 часа • 4126 прочитания

Испанският колос Реал Мадрид постигна невероятен обрат срещу кръвния враг Барселона, за да го победи с 2:1 като гост в първото Ел Класико през новия сезон в Ла Лига. Илкай Гюндоган даде аванс на каталунците през първата част, но през второто полувреме Джуд Белингам вкара два гола и донесе победата на "кралете".

Реал Мадрид обърна Барселона в Ел Класико

На "Естадио Олимпико" домакините от Барселона започнаха по-силно срещата, като след само шест минути игра стигнаха и до откриващо попадение. Илкай Гюндоган успя да се разпише за отбора на Шави Ернандес, за да даде преднина на своя тим.

Барселона - Реал Мадрид

Джуд Белингам отново герой за "кралете"

В следващите минути двата отбора започнаха да водят ожесточена битка на терена, която бе изключително равностойна. Реал не спираше да търси начин да изравни резултата, но не намери път към вратата на каталунците през първата част.

В средата на второто полувреме обаче Джуд Белингам, който се наслаждава на невероятна форма от началото на дебютния си сезон в Реал, успя отново да излезе на преден план и да вкара гол още в първото си Ел Класико. 

Джуд Белингам

Реал повече с 4 точки на Барса

Дебютът за Белингам в Ел Класико се превърна в перфектен в 92-ата минута, когато отново той се възползва от асистенция на Лука Модрич, за да направи обрата пълен. Така Реал оглави класирането в Ла Лига с 28 точки (равен брой с Жирона) и поведе с 4 пункта на третия Барселона.

Повече за развоя на Ел Класико - бойни прийоми, греди и фамозен обрат (ВИДЕО), четете в подробния репортаж на Sportlive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес